Wykonanie
Zdrowa wersja "czipsów" i coś do podgryzania :)Składniki:- mielone
siemię lniane 100 g- pasta wasabi 3 g-
przyprawa do ziemniaków (np. prymat) 3 g-
woda około 100 ml-
ser twardy podpuszczkowy -
parmezan 30 g-
sól,
pieprz do smaku
Siemię lniane zalać przygotowaną
wodą, po chwili dodać
parmezan, pastę wasabi oraz
przyprawy. Całość dobrze wymieszać. Piekarnik nagrzać do 200ºC. Na blachę wyłożyć papier do pieczenia i spryskać sprayem beztłuszczowym PAM.Masę wyłożyć cienko na blaszce i pokroić na prostokąciki. Oprószyć
solą. Piec około 20-25 minut. Następnie pozostawić do ostygnięcia.Z podanych składników wyszło 130 g
krakersów, jeden
krakers waży około 4 g



Składniki odżywcze dla 1
krakersa:
Białko: 0,92Węglowodany: 0 , 08 gTłuszcze: 1 , 55 gKcal: 19