Wykonanie
Składniki:- Surowy filet z
łososia-
pieprz cytrynowy-
przyprawa do ryb-
koperek suszony-
sok z cytryny- papier do pieczenia- beztłuszczowy sprayFilet z
łososia myjemy i oczyszczamy z łusek, oraz tłustych części i kroimy w kawałki.
![](/Data/Images/nienudnadieta.blox.pl\2013_slash_09_slash_GRILLOWANY-LOSOS/l/669606183.jpg)
Następnie z każdej strony przyprawiamy
przyprawą do ryb,
pieprzem cytrynowym, posypujemy
koperkiem oraz skrapiamy
sokiem z cytryny.
![](/Data/Images/nienudnadieta.blox.pl\2013_slash_09_slash_GRILLOWANY-LOSOS/l/-1806481551.jpg)
Wycinamy długi pasek papieru do pieczenia i spryskujemy go beztłuszczowym sprayem. Przyprawioną
rybę przekładamy na papier do pieczenia i przykrywamy drugim końcem. Rozgrzewamy grilla elektrycznego i wykładamy na niego
łososia.
Łososia grillujemy około 7 min w zależności od grubości (mój grill piecze od razu z góry i dołu).
![](/Data/Images/nienudnadieta.blox.pl\2013_slash_09_slash_GRILLOWANY-LOSOS/l/-681623175.jpg)
Składniki odżywcze dla 1 porcji (na zdjęciu 150 g)
Białko: 33 gWęglowodany: > 1 gTłuszcze: 24 gKcal: 310