Wykonanie
Bardzo lubię towarzystwo roślin ( oj, dużo mam do podlewania, dużo ).
Kolejne
awokado zjedzone. Popatrzcie na jego pestkę : czy nie jest idealna ? Taka gładka, kształtna ? Aż żal ją wyrzucać ! Proponuję własną hodowlę
awokado :) Co prawda jeszcze nie doczekałam się
owoców, ale kto wie.....
Składniki :
pestka z
awokadoprzezroczyste naczynie z
wodą3 wykałaczki


Przygotowanie :
W pestkę wkłuwam wykałaczki z
trzech stron, jak na zdjęciu, by mogła utrzymać się na brzegach naczynia. Do naczynia wlewam zimną
wodę, wkładam pestkę i czekam :) Dbam , by dolna cześc pestki była ciągle w wodzie. Pestka najpierw pęknie , a
potem wypuści korzonek i może nawet od razu pęd pnący się ku górze. Wtedy przesadzam ją do doniczki.






