Wykonanie
Grudzień 27, 2014 Grudzień 27, 2014 Grudzień 27, 2014 11:22 napisane przez
Miss BerryCześć kochani,Mam nadzieję, że Święta minęły wszystkim wspaniale. Ja jak zwykle siedziałam non-stop w kuchni i nawet nie pomyślałam o tym żeby wrzucić aktualizację na bloga, tyle się działo 😉 Może w przyszłym roku nauczę się lepszego zarządzania czasem i w końcu pojawią się jakieś świąteczne przepisy. Ah, fajnie by było!Święta, świętami, ale zbliża się już Sylwester . W związku z tym dodaję przepis na pyszną i prostą do zrobienia przekąskę –
Szparagi w
Szynce Parmeńskiej . Ta pyszna przystawka na pewno zasmakuje sylwestrowym gościomPrzepis na
Szparagi w
Szynce Parmeńskiej poniżej.

Szparagi w
Szynce ParmeńskiejAuthor:
Miss BerryCzas przygotowania: 5 minutCzas gotowania: 10 minutW
sumie: 15 minutPorcje: 4Składniki12
szparagów12 plasterków
szynki parmeńskiej (lub szwarcwaldzkiej lub serrano)odrobina
oliwy z oliwekPrzygotowanieZagotować
wodę w garnku. Odłamać zdrewniałe końce
szparagów i wrzucić je do wrzącej
wody na około 1-2 minuty. Odcedzić.
Szparagi ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy
szparag owinąć plasterkiem
szynki parmeńskiej. Skropić odrobiną
oliwy z oliwek.Piec około 10 minut w 180 C.Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 100 g Kalorie: 93 kcal Tłuszcze: 4,9 g Węglowodany: 2,8 g Błonnik: 1g
Białko: 10,3 g3 . 2.2807Pychotka, ta przekąska jest wspaniałaU mnie zawsze się sprawdza. Życzę wam wspaniałego Sylwestra!Kim jestem?
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnie