ßßß

Szparagi w Szynce ParmeńskiejAuthor: Miss BerryCzas przygotowania: 5 minutCzas gotowania: 10 minutW sumie: 15 minutPorcje: 4Składniki12 szparagów12 plasterków szynki parmeńskiej (lub szwarcwaldzkiej lub serrano)odrobina oliwy z oliwekPrzygotowanieZagotować wodę w garnku. Odłamać zdrewniałe końce szparagów i wrzucić je do wrzącej wody na około 1-2 minuty. Odcedzić.Szparagi ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy szparag owinąć plasterkiem szynki parmeńskiej. Skropić odrobiną oliwy z oliwek.Piec około 10 minut w 180 C.Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 100 g Kalorie: 93 kcal Tłuszcze: 4,9 g Węglowodany: 2,8 g Błonnik: 1g Białko: 10,3 g3 . 2.2807Pychotka, ta przekąska jest wspaniałaU mnie zawsze się sprawdza. Życzę wam wspaniałego Sylwestra!Kim jestem?Miss BerryJestem Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnie