Wykonanie


Przepis;- 1/2 kostki
tofu ( ok 100 g)-
batat upieczony i zblendowany- 1/2 szkl
mąki gryczanejTofu rozgnieść widelcem następnie dodać do niego pueere z
batata i
mąkę. Całość zagnieść na ciasto, nielepiące się do rąk. Uformować z niego kluski o dowolnym kształcie i gotować do momentu wypłynięcia na powierzchnię. Smacznego !Odkryłam nowe i genialne połączenie smaków - tahini i
syrop klonowy <3Wiosnę rozpoczęłam naprawdę cudownie- zarówno w moim żywiole - na zakupach, jak i na rowerze, bo muszę powoli wracać do formy, tej z przed roku, gdzie potrafiłam codziennie przejechać 50 km. Na razie czas mi na to nie pozwala, by robić takie długie przejażdżki,ale po maturach to nadrobię :)Dziś z kolei mam zamiar iść w plener poszukać oznak wiosny i porobić parę fotek :)Miłej niedzieli ! :)