ßßß Cookit - przepis na MASA ORZECHOWA

MASA ORZECHOWA

nazwa

Wykonanie

23 grudnia 2013
Masa idealna do przełożenia piernika.
MASA ORZECHOWA
Składniki:
1 szklanka mleka
1/2 szklanki cukru
20 dag orzechów włoskich
200 g masła
Orzechy mielimy. Mleko zagotowujemy z cukrem w garnuszku. Studzimy je nieco. Wsypujemy do niego orzechy. Mieszaninę odkładamy w chłodne miejsce.
Masło ucieramy na jednolitą, gładką i puszystą masę. Stopniowo dodajemy całkowicie zimne orzechy z mlekiem. Miksujemy wszystko razem.
Partnerzy:
Wszystkie prawa zastrzeżone!
Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.
Źródło:http://www.limonkowy.com/2013/12/masa-orzechowa.html