Wykonanie
13 lipca 2014
CZEKOLADOWE MOTYLESkładniki (1 motyl):50 g dobrej,
gorzkiej czekoladyCzekoladę rozpuszczamy w kąpieli
wodnej lub w mikrofalówce.Przekładamy gęstą masę do rękawa cukierniczego z cieniutką tylką lub specjalnego pisaka. Na gładkiej kartce papieru drukujemy motyle. Przykrywamy je pergaminem. Kierując się wzorem rysujemy
czekoladą motylki. Folię aluminiową składamy kilkukrotnie, aby była stabilna. Umieszczamy ją
między szklankami, złożoną w pół.Przekładamy motyle na folię aluminiową. Odkładamy nasze małe dzieło sztuki do lodówki lub (lepiej) do zamrażarki do całkowitego zastygnięcia.Zastygnięte motyle bardzo delikatnie oddzielamy od pergaminu.
Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.