Wykonanie
Czasem ma się ochotę na coś słodkiego, wyjątkowego...Na małą chwilę rozkoszy, relaksu, zapomnienia o świecie...dla siebie, dla bliskiej osoby... Zawsze zjadaną z uśmiechem, bo ta, którą podjada się w samotności tuczy;)
Czekolada - wcześniej
napój bogów (na równi z
nektarem i ambrozją), dziś słodki, kuszący kąsek, który ma niesamowity wpływ na nastrój: uspokaja lub dodaje energii. Najlepiej smakuje, kiedy je się ją z przyjaciółmi. Tuczy? Być może, ale kto by sobie tym głowę zawracał!Przepis jest banalny,
czekolada szybko tężeje i już po chwili można chrupać oryginalne talarki;) Zauważony u Ptasi .
Składniki:2 tabliczki dobrej
gorzkiej czekoladyUlubione
bakalieCzekoladę topimy w kąpieli
wodnej.Łyżką nakładamy na papier do pieczenia i rozprowadzamy
czekoladowy kleks, nadając mu kształt dysku.Dekorujemy
bakaliami i wkładamy do lodówki.Smacznego!