ßßß Cookit - przepis na Banany blendujemy z mleczkiem kokosowym połączonym z olejem rzepakowym na gładką masę.

Banany blendujemy z mleczkiem kokosowym połączonym z olejem rzepakowym na gładką masę.

nazwa

Wykonanie

Pyszne lody na bazie pożywnych i zdrowych bananów i mleczka kokosowego- bez cukru, jajek i mleka. Mleczko kokosowe (nazywane złotym środkiem leczniczym) posiada dużo wapnia, magnezu, potasu, żelaza, fosforu. Banany są źródłem kwasu foliowego, potasu, witaminy C. Aby witaminy zawarte w składnikach lodów zostały przyswojone przez nasz organizm, do lodów dodaję odrobinę oleju rzepakowego. Jest on ponadto naturalnym źródłem kwasów omega-3 i dlatego powinniśmy wprowadzić go na stałe do naszej diety. Zapewne wpłynie pozytywnie na nasze zdrowie i jednocześnie urozmaici nasz jadłospis.
Takie lody zapewne z przyjemnością spałaszuje każdy dzieciak ;) i nie tylko!
Lody bananowo-kokosowe z dodatkiem oleju rzepakowego
Składniki:
· 5 dojrzałych dużych bananów
· 3 łyżki oleju rzepakowego
· 1 puszka mleczka kokosowego (400 g)
· 2-3 łyżki fruktozy
· łyżka mleka w proszku
Dodajemy mleko w proszku oraz fruktozę do smaku. Całość jeszcze raz dokładnie miksujemy.
Przekładamy do maszynki do robienia lodów na godzinny program, następnie schładzamy jeszcze w zamrażalniku. Lody przed podaniem wyjmujemy na ok. 30 minut do lodówki. Smacznego!
Źródło:http://fully-flavoured.blogspot.com/2014/06/lody-bananowo-kokosowe-z-dodatkiem.html