ßßß
Tapioka na mleczku kokosowym i napoju migdałowym podana z melonem, Philadelphią Milka i sosem z jeżyn
[1 porcja]250 ml napoju migdałowego100 ml mleczka kokosowego50 g tapiokiszczypta solikopiasta łyżeczka cukru trzcinowego1. Wieczorem zalać tapiokę gorącym napojem migdałowym i przykryć talerzykiem.2. Po ostudzeniu włożyć na całą noc do lodówki.3. Rano dodać mleczko kokosowe, sól i cukier trzcinowy.4. Gotować przez około 3 minuty, a następnie zdjąć z gazu i przykryć pokrywką.5. Po około 20-25 minutach ponownie zagotować, jeśli będzie bardzo gęsta, dodać jeszcze trochę napoju migdałowego.6. Gotować aż kuleczki będą duże i przezroczyste.7. Przelać do pucharka, udekorować i zajadać. :)Smacznego!Napój migdałowy Alpro produkowany jest z całych, prażonych migdałów najwyższej jakości, pochodzących z krajów śródziemnomorskich. Nie zawiera sztucznych barwników, substancji słodzących oraz laktozy i ma naturalnie niską zawartość nasyconych tłuszczów. Napój migdałowy Alpro to subtelna, lecz wyraźna nuta migdałów, którą można cieszyć się o każdej porze dnia.