Wykonanie
Koktajl sobie zrobiłam - szybki i chyba zdrowy :) Dorzuciłam do
czereśni trochę zielska co dało bardzo ciekawy efekt smakowy - to był trochę eksperyment, ale już śmiało polecam bo smakowało mi bardzo.

składniki :ok. 200 g ciemnych
czereśniok. 200 ml zimnej
maślanki2 łodyga naci
selera korzeniowegokilka listków
mięty2 - 3 łodyżki
koperkuew.
miód do smaku

sposób przygotowania :
czereśnie opłukałam i osączyłam a
potem wydrylowałam zachowując sok. Wrzuciłam je do blendera, wlałam
maślankę i dodałam umytą
zieleninę - z łodygi naci
selera oberwałam same liście. Wszystko zmiksowałam i nie słodziłam bo
czereśnie są dość słodkie, ale jeśli ktoś chce może dodać odrobinę
miodku.Koktajl ma ciekawy smak, kojarzy się bardziej z chłodnikiem niż deserem :)