ßßß Cookit - przepis na Sos krówkowy

Sos krówkowy

nazwa

Wykonanie

Sos krówkowy do gofrów, lodów i naleśników
Słodki dodatek do słodkich wypieków. Idealny do gofrów i naleśników. Doskonale sprawdza się także, jako polewa do ciasta. Spróbujcie :)
2 łyżki cukru pudru
100g sera twarogowego chudego
75g masy krówkowej
Do malaksera wrzucamy twaróg, cukier puder i masę krówkową. Ucieramy, aż uzyskamy gładką konsystencję bez grudek. Odstawiamy do lodówki na godzinę.
Jeśli nie zużyjemy sosu od razu, można go przechowywać w lodówce do dwóch dni.
Angelika Knop
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor Aenean massa.Aenean commodo ligula eget dolor Aenean massa.
You Might Also Like
Źródło:http://w-zielonej-kuchni.blogspot.com/2013/11/sos-krowkowy-do-gofrow-lodow-i.html