Wykonanie
Długo się nad tym zastanawiałam, ale chyba zmienię formę bloga ;) Nadal
będę dzielić się z
Wami przepisami na różne pyszności, ale poza tym chciałam, aby ten blog był pewnego rodzaju
śniadaniowym pamiętnikiem;) Także od dziś ( a właściwie to już od wczoraj) blog będzie miał przede wszystkim
śniadaniowy charakter.
Dziś główną rolę w śniadaniu odgrywa:
awokado. Mówiąc szczerze, to jego smak poznałam dopiero tydzień temu. Wtedy to zdecydowałam się po raz pierwszy wrzucić go do koszyka w sklepie. Na początku byłam dość sceptycznie do niego nastawiona, ale po pierwszym kęsie zrozumiałam, że to był błąd, że tak długo zwlekałam z degustacją ;)
pół
awokadomały
bananmigdałymleko 2%Awokado i
banana kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy do blendera, dodajemy
migdały, zalewamy
mlekiem i miksujemy do gładkości. Gotowe ;)Smak koktajlu trochę mnie zaskoczył, oczywiśćie pozytywnie ;) Zaden ze smaków nie zdominował go, lecz wspaniale się połączyły.Po tej porcji witamin można rozpocząć kolejny, ciężki tydzień ;)