ßßß
Cookit - przepis na Pasta z makreli
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pasta z makreli
Składniki
Makrela
Czosnek askaloński
Szczypiorek
Kukurydza
Majonez
Pieprz biały
Wykonanie
Pasta z makreli
często gości w moim domu jako dodatek do
pieczywa
na kolację (niekoniecznie w piątek).
Makrela
jest świetnym źródłem
białka
oraz kwasów omega-3 a
cebula
i
szczypiorek
mają właściwości bakteriobójcze i poprawiają odporność organizmu.
Składniki2 średnie
makrele
2
szalotki
pół pęczka
szczypiorku
pól puszki
kukurydzy
majonez
biały pieprz
Sposób przygotowania
Makrele
dokładnie obieramy ze skóry i ości, rozdrabniamy widelcem.
Szczypiorek
i
szalotki
drobno siekamy.
Kukurydze
odsączamy z zalewy. Składniki wkładamy do miseczki i dokładnie mieszamy. Dodajemy
majonez
wg gustu. Doprawiamy do smaku
białym pieprzem
. Serwujemy z świeżym
pieczywem
.
Źródło:
http://pyrynagaz.blogspot.com/2015/01/pasta-z-makreli.html
Przepisy powiązane
Pasta z makreli i serka
Pasta z makreli i serka
Pasta z makreli i serka
Pasta z makreli i serka
Pasta z makreli i serka
Składniki powiązane (0)