ßßß Cookit - przepis na Pasta z makreli

Pasta z makreli

nazwa

Wykonanie

Pasta z makreli często gości w moim domu jako dodatek do pieczywa na kolację (niekoniecznie w piątek). Makrela jest świetnym źródłem białka oraz kwasów omega-3 a cebula i szczypiorek mają właściwości bakteriobójcze i poprawiają odporność organizmu.
Składniki
2 średnie makrele
2 szalotki
pół pęczka szczypiorku
pól puszki kukurydzy
majonez
biały pieprz
Sposób przygotowania
Makrele dokładnie obieramy ze skóry i ości, rozdrabniamy widelcem. Szczypiorek i szalotki drobno siekamy. Kukurydze odsączamy z zalewy. Składniki wkładamy do miseczki i dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez wg gustu. Doprawiamy do smaku białym pieprzem. Serwujemy z świeżym pieczywem.
Źródło:http://pyrynagaz.blogspot.com/2015/01/pasta-z-makreli.html