Wykonanie
Zupa krem z
brokułów to danie które zwłasza w sezonie często gości w moim domu.Szybko się ją przygotowuje, jest kremowa, aksamitna i delikatna. Lubią ją moje dzieciaki, mąż i ja... no i można w niej przemycić troche witamin moim warzywnym niejadkom ;)

SKŁADNIKI:2
brokuły2l
bulionu warzywnego lub drobiowego0,5l
mleka2 łyżki
masłasólświeżo mielony
czarny pieprzPRZYGOTOWANIE:
Brokuły myjemy, dzielimy, gotujemy w
bulionie z
mlekiem do miękkości. Dodajemy
masło i miksujemy blenderem na gładki krem. Doprawiamy do smaku
solą i świeżo mielonym
czarnym pieprzem. Jesli lubimy gęstszą zupę możemy zagęścić dodając do gorącej zupy dwie łyżki
kaszy manny i miksując jeszcze przez chwilę blenderem. Zupę serwujemy z grzankami.