Wykonanie
Affogato to
napój na bazie
kawy. Jego receptura nie jest wcale a wcale skomplikowana. Wystarczy do filiżanki włożyć gałkę dobrych
lodów waniliowych i zalać je pysznym, gorącym
espresso. Jeżeli chcemy wzbogacić jego smak możemy podać go z
likierem amaretto lub
miętowym. Delikatna pianka jaka się wytwarza z cremy
espresso oraz rozpuszczonych pod wpływem temperatury
lodów jest niezwykła. Polecam na dobry początek dnia, na przerwę w pracy, na spotkanie z przyjaciółki, na chwilę z książką.Affogato is a beverage, which base is made of
espresso. Recipe for affogato is not
very complicated. All you need is to put good quality ice cream at the bottom of cup and
pure it with hot, essential
espresso. If you want to
make the taste richer you can add
amaretto or mint liquer. Gently mousse which emerge from
espresso crema and melted ice cream is really unussual. Affogato is a good beggining of the day, great break in you work, fabulous for meeting with friends or your favourite book.

2 gałki
lodów śmietankowychpodówjne
espresso30 ml
likieru miętowego- Zimne
lody przekładamy do niewielkiej szklanki. Zalewamy gorącym
espresso i zalewamy ulubionym
likierem.Smacznego:)

