Wykonanie
Tosty francuskie to jedno z najprostszych i najszybszych śniadań. Zbliżają się walentynki - może niektórzy z Was chcieliby zaskoczyć swoją drugą połowę jakimś prostym śniadaniem z walentynkowym akcentem w postaci serduszek. Mam dla Was coś, co idealnie się nada :)P.s. patrząc teraz na zdjęcie to brakuje mi jakiegoś czerwonego akcentu... :)Potrzebujemy:- 3
jajka,- 3 kromki
chleba razowego,-
sól,- 3 plasterki
żółtego sera,- 3 plasterki
wędliny.Foremką w kształcie
serca wyciąć serduszka pośrodku
chleba. Tą samą foremką wyciąć serduszka z
sera i
szynki.
Jajka wbić do głębokiego talerza, posolić i rozkłócić. Rozgrzać patelnię z odrobiną
masła.
serca wycięte z kromek zanurzyć obustronnie w
jajku i smażyć. Następnie zanurzyć kromki i smażyć. Po przewróceniu na drugą stronę dziurkę zalać pozostałym
jajkiem i przykryć pokrywką. Smażyć do czasu ścięcia się
jajka.Na talerzu ułożyć
serca z
wędliny,
sera,
chleba i położyć tosta.