Wykonanie
Kupiłam
figi... coś by z nich zrobić. W poszukiwaniu pomysłu weszłam na kwestie smaku. I znalazłam! Caprese z
figami, oblane
żurawiną i
miodem...? To musi być dobre!Stwierdziliśmy nawet, że można to podać jako deser, bo jest tak słodziutkie... ;)Potrzebujemy (4 małe porcje):- 2
figi,- 2 kulki
mozzarelli,- 4 garście mixu
sałat,dressing:- 2 łyżki
żurawiny,- 1 łyżka
miodu,- 1 łyżka
soku z limetki (lub
cytryny),- świeżo zmielony
czarny pieprz,- 1 łyżeczka
oliwy z oliwek.Wszystkie składniki dressingu wymieszać.
Figi i
mozzarellę pokroić w cienkie plastry. Na talerzu ułożyć
sałatę. Na sałacie ułożyć naprzemiennie plastry fig i
mozzarelli. Polać przygotowanym wcześniej dressingiem i... gotowe! :)