ßßß
Składniki dla 2 osób:2 plasterki filetu wołowego każdy po 150 g2 łyżki zielonego pieprzu w solance100 ml brandy2 łyżeczki musztardy Dijon100 śmietany20 g masłasólPrzygotowanie:Filety wołowe wiążemy sznurkiem, aby utrzymać ich kształt podczas gotowania.
Odcedzamy z solanki zielony pieprz i rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Naciskamy plastry mięsa w zielonym pieprzu.
W rondlu rozpuszczamy masło, dodajemy polędwicę i smażymy energicznie przez 2 minuty z każdej strony.
Następnie usuwamy filety z patelni i trzymamy na talerzu.
Do tej samej patelni dodajemy brandy. Dodajemy musztardę i śmietanę.
Gotujemy przez parę minut, aż sos lekko zgęstnieje.
Wkładamy z powrotem filety na patelnie i gotujemy kilka sekund aż nasze filety nasiąkną nieco sosem.
Podajemy na gorąco. Układamy filety na talerzach polane sosem i zielonym pieprzem.Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)