ßßß
kokosowo-daktylowy pudding ryżowy (z pełnoziarnistego ryżu okrągłego) z wanilią oraz żurawiną podany z karmelizowanym bananem oraz masłem z nerkowcówcoconut-dates rice (from whole wheat round rice) with vanilla and dried cranberries served with caramelized banana and cashew butterSkładniki:ok. 60-70g ryżu (tu: pełnoziarnisty, okrągły)szklanka wody
1/4 szklanki mleczka kokosowegokilka posiekanych daktyliwaniliagarstka suszonej żurawinyRyż razem z daktylami i wanilią gotować na wodzie ok. 25 min. Pod koniec dodać mleczko kokosowe i gotować jeszcze do całkowitego zgęstnienia. Przełożyć do miseczki i podawać od razu lub wstawić (na noc) do lodówki. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Pielgrzymka bardzo udana – pogoda dopisywała, uśmiechy z twarzy nie znikały, część religijna spełniona, a do tego jeszcze było pysznie! Polecam odwiedzić wegańską „burgerownię” w Krakowie – NovaKrova . Zjadłam tam przepysznego burgera i jedno z najlepszych wegańskich ciast jakie miałam okazje próbować.Czas dziś zakończyć to co się zaczęło 3 lata temu, odebrać świadectwo… i do pracy rodacy, maj coraz bliżej!Udanego piątku!