ßßß Cookit - przepis na Buraczki do słoików na zimę

Buraczki do słoików na zimę

nazwa

Składniki

Wykonanie

Kolejny przepis na słoiki, to buraczki czerwone. Polecam ze względu na to iż jest to mega szybki dodatek do obiadu, wystarczy odkręcić słoik i jeść. Można również buraczki przed jedzeniem doprawić śmietaną i dorobić zasmażkę, ja takie lubię najbardziej ; )
Składniki: na 5 kg buraków
1 łyżeczka soli
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki octu (dałam więcej)
Wykonanie:
Buraki ugotować na miękko. Gdy będą zimne obrać ze skórek i zetrzeć na tarce. Dodać resztę składników, bardzo dokładnie wymieszać. Przełożyć do słoików, następnie dokładnie je zakręcić. Pasteryzować około 20 minut.
Źródło:http://lubieessc.blogspot.com/2015/08/przepis-na-buraczki-do-sloikow-na-zime.html