Wykonanie
Ciasto to wykonałam w formie o rozmiarach 24 cm x 27 cm. Ku mojemu zdziwieniu szybko się związało i na prawdę bardzo łatwo i ładnie dało się pokroić. Jest ono bardzo prostym deserem idealnym do
kawki i dla miłośników ciast tych mniej słodkich.

Składniki:masa2 budynie
śmietankowe1 łyżka
mąki ziemniaczanej900 ml
mlekakostka dobrej jakości
masła4-5 łyżek
cukru7 łyżek
cappuccinododatkowo2 paczki
herbatnikówszklanka
śmietany 30%2 łyżki
cukruWykonanie:
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z
cukrem,
cappuccino i proszkiem budyniowym, ugotować jak zwykły
budyń. Odstawić do wystygnięcia, najlepiej na całą noc a
masło ogrzać do temperatury pokojowej.
Masło rozetrzeć mikserem, następnie dodając po jednej łyżce budyniu miksować. Otrzymaną masę podzielić na 2 części. Pierwszą połowę rozsmarować na herbatnikach, przykryć warstwą
herbatników i wyłożyć resztę masy przykrywając ją kolejną warstwą
ciastek.
Śmietanę ubić na sztywno z
cukrem i wyłożyć na wierzch ciasta. Całość schłodzić.