ßßß Cookit - przepis na Pianka krówkowo-czekoladowa z galaretką i migdałami

Pianka krówkowo-czekoladowa z galaretką i migdałami

nazwa

Wykonanie

Wspaniały deser! Pyszna pianka z masy krówkowej i nutelli, orzeźwiająca galaretka i chrupiące płatki migdałowe - po prostu musicie tego spróbować:)
SKŁADNIKI: (3-4 porcje)
40 dag masy krówkowej
200 ml śmietanki
2-3 łyżki nutelli
3 łyżeczki żelatyny
płatki migdałów
1 galaretka czerwona
1. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szkl wrzątlu, odstawić do wystudzenia.
2. Żelatynę namoczyć w ok 30 ml zimnej wody (ja biorę na oko), poczekać aż napęcznieje a następnie podgrzać (ja - kilka sekund w mikrofali) i dokładnie wymieszać aż się rozpuści.
3. Śmietankę zagotować, dodać żelatynę, wymieszać żeby nie było grudek. Zdjąć z ognia.
4. Masę krówkową dodać do śmietanki, wymieszać. Dodać nutellę i ponownie wymieszać.
5. Połowę masy przełożyć do salaterek, posypać płatkami migdałowymi, przykryć resztą masy. Odłożyć do lodówki do stężenia.
6. Na masę krówkowo-czekoldadową wyłożyć tężejącą galaretkę. Odstawić do lodówki do stężenia.
Źródło:http://ktougoscimoichgosci.blogspot.com/2015/04/pianka-krowkowo-czekoladowa-z-galaretka.html