Wykonanie
Wspaniały deser! Pyszna pianka z masy krówkowej i nutelli, orzeźwiająca
galaretka i chrupiące
płatki migdałowe - po prostu musicie tego spróbować:)

SKŁADNIKI: (3-4 porcje)40 dag masy krówkowej200 ml
śmietanki2-3 łyżki nutelli3 łyżeczki
żelatynypłatki migdałów1
galaretka czerwona1.
Galaretkę rozpuścić w 1,5 szkl wrzątlu, odstawić do wystudzenia.2.
Żelatynę namoczyć w ok 30 ml zimnej
wody (ja biorę na oko), poczekać aż napęcznieje a następnie podgrzać (ja - kilka sekund w mikrofali) i dokładnie wymieszać aż się rozpuści.3.
Śmietankę zagotować, dodać
żelatynę, wymieszać żeby nie było grudek. Zdjąć z ognia.4. Masę
krówkową dodać do
śmietanki, wymieszać. Dodać nutellę i ponownie wymieszać.5. Połowę masy przełożyć do salaterek, posypać
płatkami migdałowymi, przykryć resztą masy. Odłożyć do lodówki do stężenia.6. Na masę
krówkowo-
czekoldadową wyłożyć tężejącą
galaretkę. Odstawić do lodówki do stężenia.