ßßß
SKŁADNIKI:1 galaretka pomarańczowa300 ml wrzątku250 ml śmietanki 30%2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią1,5 łyżeczki żelatyny50 ml wrzątku1. Galaretkę rozpuścić w 300 ml wrzątku. Przelać do salaterek (można przechylić je na bok, wtedy wyjdą tak jak na zdjęciu), wystudzić odstawić do lodówki do stężenia.2. Żelatynę rozpuścić we wrzątku, wystudzić (od ciepłej może się zważyć śmietanka).3. Śmietankę ubić z cukrem na sztywno. Dodać 2 łyżki do żelatyny, wymieszać dobrze, całość przełożyć z powrotem do śmietanki i zmiksować razem do połączenia składników. Wyłożyć na galaretkę. Schłodzić w lodówce.Do dekoracji posłużyły mi serduszka z galaretki (zrobione w foremce do lodu i zamrożone żeby łatwiej było je wyjąć) oraz listki mięty.