ßßß
Cookit - przepis na Gambas al ajillo.
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Gambas al ajillo.
Składniki
Krewetki
Czosnek
Oliwa z oliwek
Chili
Sola
Wykonanie
Gambas al ajillo czyli tradycyjne
krewetki
w
czosnku
i
oliwie z oliwek
z
papryczka chili
żeby
krewetki
utrzymały temperaturę, a ciep ł e smakują najlepiej, zaleca się przełożyć je do glinianego naczynia.Można je podawać z
bagietk
ą, któr ą można moczyć w sosie,
sos jest
lepszy praktycznie niż same
krewetki
:)
Smażymy
czosnek
i
papryczkę chili
, kiedy
czosnek
jest zarumieniony zwiększamy ogień i dodajemy
krewetki
.
Krewetki
smażymy na dużym ogniu ok. 3 minuty.
Obrane
krewetki
posypujemy gruba morska
sola
i odstawiamy na chwile.
Źródło:
http://lacocinaesmialma.blogspot.com/2014/05/gambas-al-ajillo.html
Przepisy powiązane
Grillowane krewetki
Grillowane krewetki
Grillowane krewetki
Grillowane krewetki
Grillowane krewetki
Składniki powiązane (0)