Wykonanie
Zachciało mi się
mięsa wołowego tak dla odmiany a jak
wołowinka to nie gulasz , który często robię ale sznycle po wiedeńsku ale ja dodałam jeszcze
serka żółtego a
mięso udusiłam - super smaczne : Polecam :)- 4
steki wołowe- 4
jajka- 4 plastry
sera żółtego- pół szklanki rosołu wołowego ( może być z kostki)- 1 łyżka
oleju-
masło do smażenia
jajek-
sól,
pieprz do smaku
Steki myjemy, osuszamy i oprószamy
solą i
pieprzem. Kładziemy je na rozgrzany
olej i smażymy krótko z każdej strony. Dolewamy rosół , przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości. Na drugiej patelni rozpuszczamy
masło i wbijamy
jajka- smażymy tak długo aż
białko idealnie się zetnie a
żółtko pozostanie półpłynne. Na każdy
stek nakładamy plasterek
żółtego sera, a na wierzch kładziemy
jajko .