ßßß Cookit - przepis na Sznycle po wiedeńsku

Sznycle po wiedeńsku

nazwa

Wykonanie

Zachciało mi się mięsa wołowego tak dla odmiany a jak wołowinka to nie gulasz , który często robię ale sznycle po wiedeńsku ale ja dodałam jeszcze serka żółtego a mięso udusiłam - super smaczne : Polecam :)
- 4 steki wołowe
- 4 jajka
- 4 plastry sera żółtego
- pół szklanki rosołu wołowego ( może być z kostki)
- 1 łyżka oleju
- masło do smażenia jajek
- sól, pieprz do smaku
Steki myjemy, osuszamy i oprószamy solą i pieprzem. Kładziemy je na rozgrzany olej i smażymy krótko z każdej strony. Dolewamy rosół , przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości. Na drugiej patelni rozpuszczamy masło i wbijamy jajka- smażymy tak długo aż białko idealnie się zetnie a żółtko pozostanie półpłynne. Na każdy stek nakładamy plasterek żółtego sera, a na wierzch kładziemy jajko .
Źródło:http://malpandom.blogspot.com/2013/05/sznycle-po-wiedensku-moja-wersja.html