Wykonanie
Te
ciastka to zdecydowanie zdrowsza alternatywa dla tych wypiekanych z
mąki pszennej. Są inne niż tradycyjne
ciastka, ale można się w nich rozsmakować. :-) Do ich wypieku użyłam foremek do
ciastek. Można również piec je bez nich, na blaszce z piekarnika. Przepis pochodzi stąd: KLIK .

1 i 1/2 szklanki
kaszy manny100g
masła1/2 szklanki
cukru pudru1 duże
jajkopowidła,
konfitura lub
dżem1. Do miski wsypujemy
kaszę mannę, dodajemy pokrojone
masło,
cukier puder i
jajko. Wszystko razem zagniatamy.


2. Ciasto dzielimy na nieduże porcje (kulki), które rozpłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (można zrobić to tak jak ja, w specjalnej foremce do
ciastek). Na środku każdego
ciastka robimy dziurkę. Napełniamy je dżemem/powidłami/konfiturą - wszystko sprawdza się tak samo dobrze.




3.
Ciastka pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.

