ßßß
Składniki:2 papryczki chili (użyjcie ulubionej odmiany)Wykonanie:Papryczki umyj i osusz. Przekrój je na pół a następnie w kostkę. Ja nie pozbywam się pestek. Ale jeśli chcesz możesz to zrobić. Metodę suszenia możesz także wybrać wg własnego przekonania. Ja wysypałam całość na papier śniadaniowy i położyłam na kaloryferze który odwalił całą robotę:) Ułóż je po prostu w suchym miejscu. Ale możesz także suszyć je w piekarniku. Rozłóż papryczki na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem i nastaw piekarnik na 60 stopni i susz je przy otwartych drzwiczkach. Suszenie potrwa ok 2-3 godzin. Ja suszyłam je na kaloryferze bo bywam leniwa i tam gdzie mogę sobie ułatwić to to robię:). Po suszeniu wrzuć je do moździerza i rozdrobnij je jeszcze wg gustu. Zanin przesypiesz je do pojemnika upewnij się że są dobrze wysuszone i nie są spleśniałe. Inaczej niestety pleśń szybko się rozwinie i płatki trzeba będzie wyrzucić.Smacznego!