Wykonanie
Domowa
wędlina na kanapki to jest to co lubimy najbardziej. Nie dość, że możemy zjeść
mięso nadziane czym chcemy i przyprawione pod nasz smak, to jeszcze wiemy, że nikt nas świństwem nie karmi.
Schab ten idealnie nadaje się jako
mięso na ciepło do obiadu oraz gdy wystygnie będzie świetną
wędliną na kanapki. Spróbujcie koniecznie!

Składniki :* około 1,3
schabu bez kości* 150g
suszonych pomidorów plus łyżka
oliwy* 200g
pieczarek* ulubione
przyprawy,
zioła,
sólPrzygotowanie :
Schab rozciąć tak by powstał jeden większy płat
mięsa.
Pieczarki zetrzeć na tarce,
pomidory pokroić w paseczki.
Mięso natrzeć
przyprawami, wyłożyć nadzienie i ciasno zwinąć. Związać. Przełożyć do rękawa. Piec około godziny. Zdjąć rękaw, zapiec około 20-30 minut.