Wykonanie
Za oknem pogoda nieciekawa. Na grilla nie ma niestety szans. A ja uwielbiam grillowane warzywa jako dodatek do
mięsa. Dlatego postanowiłam przygotować sobie grillowana
cukinię na patelni. Wyszła krucha i tak samo smaczna jak ta z grilla. Polecam jako dodatek do obiadu, u mnie dzisiaj z pieczonymi udkami i ziemniaczkami.



Składniki :* 2 średnie
cukinie*
sól morska* łyżka klasycznej
oliwy z oliwek extra vergine De Cecco


Przygotowanie :
Cukinie pokroić w plastry, posolić i odstawić na 10 minut. Polać
oliwą z oliwek, wymieszać i smażyć na teflonowej patelni na złoty kolor.

Do przygotowania użyłam prawdziwej włoskiej
oliwy z oliwek i jestem nią zachwycona. Ma delikatny smak, nie spotykany w tych naszych, marketowych oliwach.Już wiem, że będzie na stałe gościła w mojej kuchni.Więcej znajdziecie na stronie sklepu mantini24.pl w dziale
oliwa i
ocet .