Wykonanie
Dzisiaj coś lekkiego ale i pysznego.
Brokuły zawsze gotuję standardowo w osolonej wodzie. Tym chętniej chciałam je zrobić na parze i sprawdzić czy smak się jakoś znacznie różni. Do testów wykorzystałam garnek King Hoff oraz koszyk parowy. Jestem zadowolona, bo
brokuł parował się pięć minut, po czym zostawiłam jeszcze na pięć pod przykryciem. Parowałam bez
soli i chyba ta wersja smakowała nam bardziej. Garnek wykorzystałam także do wczorajszej zupy a i dzisiaj krupnik już gotowałam. Mam nadzieję, że posłuży mi na długo.
Składniki :*
brokuł* szklanka
wodyPrzygotowanie :Do garnka wlewam
wodę i wkładam koszyk.
Wody wystarczy tyle by przykryła dno garnka. W koszyku układam różyczki
brokuła. Na małym gazie gotuję przez 5 minut, po czym przez kolejne 5 trzymam
brokuł pod przykryciem.
Garnek oraz koszyk do parowania otrzymałam od sklepu przyjemnegotowanie.pl