Wykonanie
Dzień dobry!Dzisiaj poniedziałek, spora część z Was ma pewnie wolne i korzysta z długiego weekendu, więc aby nie tracić czas na gotowanie, dzisiaj bardzo prosta i szybka propozycja, o której już wspominałam przy okazji przepisu na chutney.
Wystarczy nam świeży rogalik francuski (jeśli ktoś ma ochotę, może zrobić sam, jednak ja korzystam ze "sklepowych"),
rukola,
szynka,
ser i chutney - i mamy bardzo smaczną przekąskę!Składniki:świeży
croissantrukolaszynka szwarcwaldzka
ser pleśniowychutney
figowyWykonanie:
Croissanta przecinamy na pół, układamy na nim umytą
rukolę,
szynkę, pokrojony w plastry
ser oraz kilka łyżek chutneya. Przykrywamy drugą połówką rogalika.Kanapkę można podgrzać, ale można ją też zjeść na zimno, w obu przypadkach smakuje bardzo dobrze!Smacznego!