ßßß
 
            
         Zapraszam!Składniki:100 ml espresso zaparzonego z suszonymi malinami1 łyżka suszonych malin200 ml mlekacukierWykonanie:Espresso możemy przygotować tradycyjnie, nie z ekspresu, a z filtra do kawy. Wtedy razem z kawą wsypujemy również maliny do filtra.Mleko spieniamy w spieniaczu (lub ubijamy trzepaczką ciepłe mleko). Do szklanki wlewamy mleko, następnie delikatnie kawę, dosładzamy do smaku.Kawę malinową można przygotować również z syropem malinowym, pod warunkiem, że jest on domowy. "Kupne" posiadają substancje konserwujące, dzięki którym mleko może się nam ściąć i postaną nie apetyczne grudko-wiórki. W sezonie na maliny można przygotować również mus z malin (przetrzeć go przez sitko) i dodać do kawy :-).Smacznego!
Zapraszam!Składniki:100 ml espresso zaparzonego z suszonymi malinami1 łyżka suszonych malin200 ml mlekacukierWykonanie:Espresso możemy przygotować tradycyjnie, nie z ekspresu, a z filtra do kawy. Wtedy razem z kawą wsypujemy również maliny do filtra.Mleko spieniamy w spieniaczu (lub ubijamy trzepaczką ciepłe mleko). Do szklanki wlewamy mleko, następnie delikatnie kawę, dosładzamy do smaku.Kawę malinową można przygotować również z syropem malinowym, pod warunkiem, że jest on domowy. "Kupne" posiadają substancje konserwujące, dzięki którym mleko może się nam ściąć i postaną nie apetyczne grudko-wiórki. W sezonie na maliny można przygotować również mus z malin (przetrzeć go przez sitko) i dodać do kawy :-).Smacznego!