ßßß Cookit - przepis na Pure z dyni do słoików

Pure z dyni do słoików

nazwa

Składniki

Wykonanie

Niegdyś mroziłam pure z dyni . Tym razem postąpiłam jak Anika i zamknęłam je w słoikach. Dla mnie ta wersja jest fajniejsza, gdyż nie muszę czekać aż pure się rozmrozi zanim coś z niego zrobię. Tak więc polecam!
Składniki:
dynia w dowolnej ilości
Sposób wykonania:
1. Dynię, myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w łódki.
2. Pokrojoną dynię układamy skórką do dołu na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C przez 40-50 minut - do miękkości.
3. Dynię studzimy w uchylonym piekarniku, po czym obieramy ze skórki.
4. Miksujemy na gładki mus.
5. Pure przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 3 razy po 30 minut.
Smacznego!!!
Źródło: Domowa kuchnia Aniki
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2015/08/pure-z-dyni-do-soikow.html