Wykonanie
Niegdyś mroziłam
pure z dyni . Tym razem postąpiłam jak Anika i zamknęłam je w słoikach. Dla mnie ta wersja jest fajniejsza, gdyż nie muszę czekać aż
pure się rozmrozi zanim coś z niego zrobię. Tak więc polecam!

Składniki:
dynia w dowolnej ilościSposób wykonania:1.
Dynię, myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w
łódki.2. Pokrojoną
dynię układamy skórką do dołu na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C przez 40-50 minut - do miękkości.3.
Dynię studzimy w uchylonym piekarniku, po czym obieramy ze skórki.4. Miksujemy na gładki mus.5.
Pure przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 3
razy po 30 minut.Smacznego!!!Źródło: Domowa kuchnia Aniki