Czasem się człowiek napracuje, nakroi, namiesza, a usłyszy: "lepiej smakuje niż wygląda" . Osobiście lubię kolorystyczne połączenie nasączonych kawąbiszkoptów z delikatnie kremową barwą serka złamane intensywną truskawkową czerwienią. Każdy jednak ma prawo do własnego zdania. Moja siostra - też.Składniki:500 g kremowego serka (może być mascarpone albo ricotta)0,5 szkl. cukru1 szkl. śmietany kremówki1 szkl. kawy (najlepiej espresso lub mocnej rozpuszczalnej)5 łyżek alkoholu (najlepiej amaretto)500 g biszkoptówtruskawkiSposób przygotowania:W podłużnym naczyniu (u mnie szklane żaroodporne) ułóż nasączone w kawie z alkoholembiszkopty. Ubij kremówkę z cukrem i wymieszaj delikatnie z serkiem. Masę wyłóż na biszkopty, udekoruj truskawkami.Teraz wystarczy tylko schłodzić i ... smacznego :)