Wykonanie
Oto szybka propozycja obiadowo - kolacyjna. U nas jak zwykle powstała z potrzeby wykombinowania obiadu z produktów znajdujących się w lodówce. Jak zwykle z poprzedniego obiadu zostało o jeden kotlet za mało na pełnowymiarowy obiad dla naszej rodzinki. Syn dostał więc cały kotlet, a my swój zagospodarowaliśmy na pyszne grzanki. Pysznie, lekko, kolorowo i sycąco.
Składniki:2
kajzerki1 duży kotlet
schabowymieszanka
ziołowa do grillamix
sałatgarść
pomidorów koktajlowychkilka
piór czerwonej cebuli1/3
papryki czerwonejvinaigrette
ziołowyPrzygotowanie:
Sałatkę przygotowujemy z podanych składników. Przekrojone
kajzerki opiekamy w tosterze lub w piekarniku. Rozbitego kotleta ze
schabu środkowego przyprawionego jak na grilla - grillujemy na patelni posmarowanej
oliwą. Dosłownie kilka minut z każdej strony wystarczy.
Sałatkę kilka minut przed podaniem doprawiamy sosem. Zgrillowane
mięso kroimy w paski i wrzucamy do
sałaty. Nakładamy na ciepłe grzanki. Gotowe. Można się zajadać bez końca. Można po swojemu modyfikować składniki. Sama idea włoskiej bruschetty jest cudowna i w każdym wydaniu będzie smakować. Polecam takie eksperymenty. Można się najeść warzywami z dodatkami.