ßßß Cookit - przepis na Bruschetta po polsku, czyli schabowy w sałatce na grzance podany.

Bruschetta po polsku, czyli schabowy w sałatce na grzance podany.

nazwa

Wykonanie

Oto szybka propozycja obiadowo - kolacyjna. U nas jak zwykle powstała z potrzeby wykombinowania obiadu z produktów znajdujących się w lodówce. Jak zwykle z poprzedniego obiadu zostało o jeden kotlet za mało na pełnowymiarowy obiad dla naszej rodzinki. Syn dostał więc cały kotlet, a my swój zagospodarowaliśmy na pyszne grzanki. Pysznie, lekko, kolorowo i sycąco.
Składniki:
2 kajzerki
1 duży kotlet schabowy
mieszanka ziołowa do grilla
mix sałat
garść pomidorów koktajlowych
kilka piór czerwonej cebuli
1/3 papryki czerwonej
vinaigrette ziołowy
Przygotowanie:
Sałatkę przygotowujemy z podanych składników. Przekrojone kajzerki opiekamy w tosterze lub w piekarniku. Rozbitego kotleta ze schabu środkowego przyprawionego jak na grilla - grillujemy na patelni posmarowanej oliwą. Dosłownie kilka minut z każdej strony wystarczy. Sałatkę kilka minut przed podaniem doprawiamy sosem. Zgrillowane mięso kroimy w paski i wrzucamy do sałaty. Nakładamy na ciepłe grzanki. Gotowe. Można się zajadać bez końca. Można po swojemu modyfikować składniki. Sama idea włoskiej bruschetty jest cudowna i w każdym wydaniu będzie smakować. Polecam takie eksperymenty. Można się najeść warzywami z dodatkami.
Źródło:http://cytryny-jak-maliny.blogspot.com/2015/09/bruschetta-po-polsku-czyli-schabowy-w.html