Wykonanie
O właściwościach
jarmużu wspominałam przy okazji postu o koktajlu Zieleń
jarmużu . Dodatek
miodu oraz soczystej, słodkiej
gruszki wzbogaca smak koktajlu. Natomiast
śliwka wspomaga trawienie.Porcja na 2 koktajleSkładniki:3 liście
jarmużu,1 duża
gruszka,2
śliwki,łyżeczka
miodu,szklanka
wody gazowanejPrzygotowanie:
Jarmuż opłukać, liście odkroić od twardego środka, pokroić i wsypać do misy blendera.
Gruszkę obrać ze skórki, wyciąć środek i pokroić w kostkę. Ze
śliwek usunąć pestkę, pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki zalać szklanką
wody i dokładnie zblendować. Na koniec dodać łyżeczkę
miodu i dokładnie wymieszać. Koktajl przelać do szklanek.
