Wykonanie

I teraz zapewne większości przychodzi do głowy "drobiowe udka - przecież to
mięso w ogóle nie przypomina drobiowego udka", tak więc zachęcam do poznania mojego pomysłu na ... drobiowe udka :)Składniki :
przyprawa do mięsa drobiowego - moja lub własna
masło klarowanełyżeczka
miodusezamPrzygotowanie :Wszystko zaczynam od filetowania udka. Ściągam skórę, odcinam podudzie (pałkę) i możliwie dokładnie wycinam kość. Gotowy filet z udka kładę na desce i najlepiej wałkiem lekko ubijam (nie tłuczkiem bo nie chodzi o rozbicie tylko o rozpłaszczenie
mięsa na jedną grubość). Posypuję z obu stron własną
przyprawą do kurczaka i odstawiam na min pół godziny.Na patelni grillowej rozgrzewam łyżkę
masła klarowanego i smażę po ok 5 minut z każdej strony. Po obróceniu na drugą stronę smaruję
miodem górę i posypuję
sezamem.Gotowe udko podałem z
ziemniakami i
sałatką majową.




