Wykonanie
Regułą już się stało że co jakiś czas serwuję coś pikantnego aby wyostrzyć smaki, poprawić sprawność działania tarczycy, itd. ... Tym jednak razem pomysł padł na
schabowego i pikantnym pesto z własnoręcznie robionych w zeszłym roku
suszonych pomidorów.Składniki :4 kotlety
schaboweopakowanie (9szt)
szynki szwarcwaldzkiej
sól,
pieprz0,5 l
bulionuPesto z
suszonych pomidorówPrzygotowanie :Kotlety rozbijam i smaruję przygotowanym wcześniej pesto z
suszonych pomidorów . Zwijam je w roladki a następnie każdą roladkę zawijam w 2 plasterki
szynki szwarcwaldzkiej i spinam wykałaczką. Podsmażam krótko z każdej strony na symbolicznej ilości
oliwy z oliwek a następnie zalewam ok 250 ml
bulionu i duszę. Jeśli trzeba to dolewam
bulionu.Gotowe pokroiłem w różnej wielkości skośne kawałki i podałem.Do reszty
wywaru na patelni dolałem resztę
bulionu, zagotowałem i przy pomocy
mąki zrobiłem pyszny sos.