Wykonanie
Kilka dni temu zostałem poproszony o przygotowanie przekąsek na pewną imprezę grillową w plenerze. Przygotowałem 2 deski - tutaj deska koreczkowa.Składniki ( z podziałem na koreczki ) :
MatiasyPapryka konserwowaSer żółty gouda
Pomidorki koktajlowe
Szynka szwarcwaldzka
Mozzarella mini ( małe kuleczki )
OliwkiSer Lazur ( typ pleśniowy )Ogóreczki konserwowe ( mini )Przygotowanie :Co do samego przygotowania to nie ma w tym nic skomplikowanego,
powiem o czymś innym.Koreczki
śledziowe : z 1 płata
śledzia zrobicie 4 koreczki, płat kroimy na 4 części na krzyż.Koreczki włoskie :
Szynkę szwarcwaldzką najlepiej kupić cienko krojoną, plasterek przekroić na pół a następnie nierówno go poskładać w tzw. kosteczkę.Wykałaczki natomiast polecam z "Jan Niezbędny" - niejednokrotnie wychodzą taniej, są jednostronne z ozdobnym drugim końcem w skutek czego ładniej prezentują się koreczki.Jan Niezbędny - profil na FB - a tam więcej informacji