ßßß Cookit - przepis na Polędwica wołowa w czarnuszce

Polędwica wołowa w czarnuszce

nazwa

Wykonanie

Polędwica smażona w panierce z czarnuszki jest świetnym pomysłem na urozmaicenie codziennego obiadu. Pomysł na to danie dała mi kuzynka mojego męża. Ja smażyłam wołowinę po 2 minuty z każdej strony - wyszła mi medium. Ważne żeby wołowinę solić na sam koniec, gdy już jest na patelni, bo inaczej wyjdzie twarda.
Składniki:
polędwica wołowa
jajko
czarnuszka
sól
pieprz
olej
Wykonanie:
Jajko roztrzepać, polędwicę umyć, osuszyć i pokroić w grube plastry.
Polędwicę przyprawić pieprzem, moczyć w jajku i opanierować w czarnuszce.
Olej dobrze rozgrzać na patelni. Polędwicę smażyć z obu stron na stopień wysmażenia jaki lubimy. Posolić dopiero gdy przewrócimy mięso na drugą stronę.
Źródło:http://mama-gotuje.blogspot.com/2015/03/poledwica-woowa-w-czarnuszce.html