Wykonanie
            Składniki(na 1 porcję)- 1 
banan (ok. 120g),- ½ szklanki 
mleka 2% (ok. 125 ml),- łyżeczka 
kakao (ok. 5g).Sposób przygotowania1. Miksujemy 
banana z 
mlekiem i 
kakao.

- wapń (pochodzący z 
mleka), który jest składnikiem kości i zębów,- potas (pochodzący z 
banana), który odpowiada za prawidłowe przewodzenie bodźców nerwowych,- magnez (pochodzący z 
kakao), który także odpowiada za prawidłowe przewodzenie bodźców nerwowych.Wartość odżywcza jednej porcji:

Porcja waży: ok. 250 mlEnergia: 200 , 2 kcal
Białko: 6,4 gTłuszcze: 4 , 0 gWęglowodany: 36 , 9 gBłonnik pokarmowy : 2 , 3 gSmaczneg o i zdr o we goTrójko lorowa Tęcza