Wykonanie

Trochę inne kokosanki, bardziej przypominające
bezy, bo też
beza jest ich główną bazą. Lekkie i chrupiące. Kolejny sposób na wykorzystanie
białek, które zostały nam z pieczenia ciasta. Robi się je szybko i niezwykle łatwo. Znikają w mgnieniu oka.Na 15 sporych sztuk:- 3
białka- szczypta
soli- 1/2 szklanki
cukru pudru- 1 łyżka
mąki- 1 szklanka
wiórków kokosowychPiekarnik nagrzewamy do 150 stopni.Do
białek dodajemy szczyptę
soli i ubijamy je na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy
cukier puder, łyżka po łyżce. Powstanie gładka, sztywna i lśniąca masa. Cały czas ubijając dodajemy
mąkę. Na koniec dodajemy wiórki i delikatnie mieszamy łyżką lub szpatułką. Masę wykładamy łyżeczką na wyłożoną papierem blaszkę. Pamiętajmy o pozostawieniu odstępów
między ciasteczkami.

Pieczemy przez około 60 minut, następnie wyłączamy i uchylamy piekarnik i pozostawiamy je jeszcze na pół godziny.

Smacznego!