ßßß
składniki:2 kawałki gotowego ciasta francuskiego (porcjowanego)Dwa prostokąty ciasta francuskiego ułożyć na blasze piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy z prostokątów podzielić na pół, tak aby powstały cztery kwadraty. Surowe ciasto nakłuć widelcem i piec w 200 º C prze 30 minut. Co jakiś czas otwierać drzwiczki piekarnika i przy pomocy łyżki dociskać wyrośnięte ciasto, tak aby ciastka były cienkie i płaskie. Wyjąć z pieca i odstawić do całkowitego wystudzenia.krem:100 ml kremówki 36%250 g mascarpone1 duża garść listków mięty5-6 łyżek miodu70-80 ml rumukilka malin (do dekoracji)Umyte listki mięty posiekać lub zblendować. Dodać mascarpone, kremówkę i ubić na sztywno. Wlać miód oraz rum i połączyć łyżką. Gotowy krem wstawić do lodówki na 20 minut. Po tym czasie przełożyć do rękawa cukierniczego z dowolną końcówką i wyciskać na wystudzone spody z ciasta francuskiego. Ciastka z kremem przykryć drugim kwadratem, oprószyć cukrem puder i udekorować malinami oraz listkami świeżej mięty.Smacznego! :)