ßßß Cookit - przepis na chałka pełna czekolad

chałka pełna czekolad

nazwa

Wykonanie

Dziś prezentuję kolejne śniadanie na słodko. Składniki i wykonanie zbliżone są do wcześniej opisanych tostów francuskich. Do tego śniadania również użyłem lekko czerstwego pieczywa, chałki oraz rogala i nadziałem je czekoladą a na koniec usmażyłem. Przysmak ten można podawać na śniadanie, ale chyba lepiej sprawdzi się jako podwieczorek, bo chyba za dużo w nim pustych kalorii jak na rozpoczęcie dnia. Chociaż z drugiej strony, czekolada ma w swoim składzie tak drogocenne kakao ;)
składniki:
świeże lub lekko czerstwe pieczywo
tabliczka czekolady słodkiej lub gorzkiej
jajko
masło do smażenia
Pieczywo pokroić w grube kromki. Naciąć z boku ostrym nożem i włożyć do środka kostkę/i czekolady (w zależności od wielkości kromki). Całość obtoczyć w roztrzepanym jajku. Masło rozgrzać na patelni i smażyć na nim kromki, aż czekolada stanie się płynna, a pieczywo nabierze złotego koloru. Podawać ciepłe.
Smacznego! :)
Źródło:http://www.krainasosny.pl/2013/10/chaka-pena-czekolady.html