Wykonanie
300 g
mąki pszennej200 g
masła5 łyżek
cukru pudru2 łyżeczki
cukru waniliowegoWszystkie składniki umieścić w dużej misce i zagnieść z nich ciasto. Konsystencja będzie dosyć luźna. Z cista formować kulki wielkości
orzecha włoskiego i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie przy pomocy widelca spłaszczać każdą kulkę, tak aby na ciastkach powstała dekoracyjna kratka lub paski.Przed pieczeniem schłodzić w lodówce przez ok. 15 minut. Piec w temperaturze 200 ºC przez ok. 20 minut do złotego koloru. Po wyjęciu wystudzić i chrupać przy filiżance
kawy czy
herbaty :)Smacznego! :)
![](/Data/Images/www.krainasosny.pl\2013_slash_02_slash_ciasteczka-maslane/l/-788312636.jpg)
![](/Data/Images/www.krainasosny.pl\2013_slash_02_slash_ciasteczka-maslane/l/-436102923.JPG)
![](/Data/Images/www.krainasosny.pl\2013_slash_02_slash_ciasteczka-maslane/l/-393134690.jpg)
![](/Data/Images/www.krainasosny.pl\2013_slash_02_slash_ciasteczka-maslane/l/-753804246.jpg)
![](/Data/Images/www.krainasosny.pl\2013_slash_02_slash_ciasteczka-maslane/l/601926612.jpg)
![](/Data/Images/www.krainasosny.pl\2013_slash_02_slash_ciasteczka-maslane/l/281261515.JPG)
![](/Data/Images/www.krainasosny.pl\2013_slash_02_slash_ciasteczka-maslane/l/-1383112597.jpg)