Wykonanie
Lato obdarzyło nas kolejnymi
owocami, pięknie dojrzały już
śliwki. Więc
śliwkowego szaleństwa czas zacząć. Połączenie
makaronu ze słodką
śliwką i jej charakterystyczną kwasowością, nutą
miodu i
mięty....pycha a na dodatek bardzo szybko się to robi. A w taki upał to bezcenne ! :)

SKŁADNIKI :
makaron świderki (lub nasz ulubiony po ok 100 g na osobę )
śliwki ok 1 garść na porcję2 łyżki
masła2 łyżki
miodugarść liści
mięty
SPOSÓB WYKONANIA :
Makaron gotujemy wedle instrukcji na opakowaniu.
Śliwki myjemy, osuszamy, wyciągamy pestki. Na patelni rozpuszczamy
masło, dodajemy
śliwki, chwilę podsmażamy do miękkości. Na tak przygotowane
śliwki polewamy
miód (możemy również posypać
brązowym cukrem) i je chwilę karmelizujemy.Ugotowany
makaron łączymy z naszą
śliwką i posypujemy listami
mięty.

Szybko, kolorowo, smacznie, aromatycznie ....... Smacznego :)