Wykonanie
W końcu i u mnie zakwitły róże no dobra u sąsiada :) codziennie krążyłam wokół nich, aby wyskubać
płatki na cudowną
wodę różaną. I tak też zrobiłam wyskubałam doszczętnie wszytko z uśmiechem na twarzy.
Płatki wykorzystałam tym razem do
wody różanej a następne wskoczą do
cukru.
Wodę różaną zauważyłam u mojej ukochanej blogerki MojeTworyPrzetwory <3 i wedle jej wskazówek zrobiłam swoją. Jak ona cudownie pachnie ... bójcie się sąsiedzi bo ja nadal krążę za
płatkami :))). W kilka chwil i mamy wspaniałą
wodę różaną. Przepis podaję cały za Ewą.
SKŁADNIKI :300 gram
płatków róży1 litr gorącej
wodysok z całej
cytrynySPOSÓB WYKONANIA :-
płatki róży oskubać, przebrać i oczyścić- delikatnie opłukać i następnie zalać gorącą
wodą- dodać świeżo wyciśnięty
sok z cytryny i wstawić w chłodne miejsce ja trzymam w lodówce dziś jest jej 3 dzień- po tym czasie odcedzić z
płatków i zużyć (długo nie wytrzyma w lodówce wykorzystajmy ją jak najszybciej )
Woda różaną wykorzystujemy w kuchni lub w naturalnej kosmetyce np jako tonik (coś cudownego czuć zapach róż na swojej buzi z rana )Zbierajmy i twórzmy z niej cuda puki rośnie w naszych ogrodach lub u sąsiada :))
W kolejnych postach pokażę do czego ja ją wykorzystałam