ßßß
Kasza manna powstaje podczas przemiału pszenicy. Zawiera wiele cennych składników odżywczych (witaminy B1, B2, PP, B6, kwas foliowy, żelazo, potas, magnez, jod). Jej główną zaletą jest fakt iż jest lekkostrawna i może być spożywana przez osoby cierpiące na choroby układu pokarmowego.Składniki (na 4 naleśniki):1/2 szklanki kaszy manny1 szklanka mleka1 jajko2 szklanki czereśniolej do smażeniaMieszamy kaszę. mleko i jajko i odstawiamy na jakieś 40 minut. Po tym czasie smażymy na rozgrzanej patelni. Ja podlałam ją odrobiną oleju do pierwszego naleśnika, a później smażyłam już bez tłuszczu.Czereśnie należy umyć pozbawić pestek, przełożyć do garnka i zagotować. Opcjonalnie można je posłodzić przed gotowaniem jeśli ktoś boi się, że będą zbyt kwaśne.Przekładamy czereśnie na nasze naleśniki i pyszne zdrowe śniadanie gotowe.Smacznego

