Wykonanie
Dziś chciałabym zaproponować Wam lekki i na przekór zimie, letni deser. Jest on bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, co z pewnością wielu z Was doceni. A co najważniejsze jest pyszny i niezwykle efektowny. Idealny dla łasuchów dbających o sylwetkę;) Przepis pochodzi z książki
Gino D'Acampo "La Dolche Diet".

Składniki :2-3
pomarańczepół
granatuszczypta
cynamonukawałek
gorzkiej czekoladycukier puder (opcjonalnie)

Przygotowanie :
Pomarańcze delikatnie obrać ze skóry i dokładnie oczyścić z białej błonki, pokroić w poprzek na plastry grubości około pół centymetra. Następnie plastry
pomarańczy układać na dużym, płaskim talerzu, tak aby lekko na siebie nachodziły. Posypać
cukrem pudrem (opcjonalnie, ja pominęłam, gdyż
owoce są wystarczająco słodkie) i
cynamonem, następnie ziarenkami
granatu i
gorzką czekoladą startą na tarce o małych oczkach. Podawać.

Smacznego!